top of page

Toy World Sweden - Leksaksmuseet 1999-2022

Vi ansåg att det på de traditionella leksaksmuseerna saknades 1) vår generations leksaker, 2) genomtänkta temautställningar, 3) den glädje och leklust som borde infinna sig istället för de oftast väldigt sterila utställningarna. Detta grundlade idén till ett eget upplevelsekoncept för både vuxna och barn.

 

Så 1999 öppnade vi Stockholms Miniatyrmuseum, vilket byggdes upp och drevs utan några ekonomiska bidrag från stat, kommun eller privata finansiärer. Medlemskapet i Riksförbundet Sveriges Museer och Riksförbundet Lek- och Babybranschen var en garant för kvalitén. År 2005 blev museet nominerad till Bäst i Stan, utsedd av besökarna på  www.alltomstockholm.se. Men det var precis i samband med flytten till Skåne...

 

Det skulle sedan bli ett antal flyttar medan konceptet gradvis vidareutvecklades till Toy World. Efter 23 år beslöts det att permanent stänga den offentligt öppna museiverksamheten. Klicka på respektive period här nedan, så kan du följa vår spännande historia 1999-2022. En riktig minneskavalkad över en svunnen epok!

(Grundarna Maria och Allan Gutheim)

bottom of page